ACİL DURUM TATBİKATI

Acil durum tahliye tatbikatlarının gerekliliğini ve önemini, bu yazımızda bulabilirsiniz.

Acil Durum Tahliye Tatbikatı

Yazan: Özgen Özden

Tarih: 24/02/2016

Özden OSGB olarak “Acil durum tatbikatının önemi” hakkında sizlere kısaca bilgi vermek istedik.

Tatbikat, Sizi Acil Bir Duruma Hazırlar

Acil durum tatbikatı, kişinin acil durum esnasında nasıl davranması gerektiğini bilmesi açısından hayati öneme sahip bir uygulamadır. Acil durum anında panik yapmamak ve korunabilmek amacıyla tatbikat uygulaması yapmak, insan sağlığı için gereklidir. Her nerede olursak olalım, oranın nasıl bir yapıya sahip olduğunu bilmemiz, acil durum anında nasıl davranmamız gerektiği hakkında bize hayat sigortası olur. Nerede güvende oluruz, nereden dışarıya çıkabiliriz, nasıl korunabiliriz. İşte tüm bu sorunların cevabı acil durum tatbikatlarının yapılmasıyla çözüme kavuşturulur.

Düzenli Tahliye Tatbikatı İSG İçin Gerekli

Acil durum sırasında her şey çok çabul gelişir. Bu yüzden düşünüp ne yapılacağına karar vermek için zaman yoktur. Acil durum esnasında yapılması gerekenleri refleks haline getirene kadar tatbikatların tekararlanması önemli ve gereklidir. Evde ve işyerinde düzenli olarak acil durum tatbikatı yapılması, tatbikat sonrasında neyin nasıl yapıldığının değerlendirilmesi acil durumun zararlarını azaltmak için hayati önem taşır.

Acil Durum Tatbikatı Gizli mi Haberli mi Yapılmalı?

Bir çok firma acil durum tatbikatını haberli yapmayı tercih ediyor. Bunun sebebi insanları gereksiz yere heyecanlırmamak olsa da aslında yanlış yapılıyor. Daha önceden tatbikattan haberi olan kadın çalışanlar, tatbikat günü topuklu ayakkabı yerine spor ayakkabılar giyiyor. Hamile kadın çalışanlar tatbikata katılmıyor. Bu ve bunun gibi sebeplerle haberli tahliye tatbikatları, normalde yaşanacak habersiz bir tahliyeden çok daha kısa sürede binanın boşaltılması ilüzyonunu yaratıyor. Habersiz yapılan tatbikatlarda, söndürme, ilkyardım ve kurtarma ekipleri de habersiz olacağı için bu kişilerin bu çok ender yapmaları gereken işe hazır olup olmadıklarını ve bilgilerinin güncelliğini görebiliriz.

İş Güvenliği Şakaya Gelmez
Gözünüz arkada kalmasın istiyorsanız, siz de Türkiye'nin en başarılı OSGB'siyle çalışın.